Vestjysk Stenklub
for amatørgeologer.

Hjem

                          
                          
                          

 
Formandens grusbunke.......

Mindeord over Bent Søe Mikkelsen

Så fik du fred Bent – vi kunne godt se, hvilken vej det bar hen ad. Kroppen lidt tungere og benene sværere ved at bære, men til det sidste var du klar i tanke og tale og din hukommelse fejlede ikke noget. Dine tanker kredsede om hjemmet og om de mange oplevelser vi har haft sammen.

Du var manden med visioner, fremsynethed og evnen til at favne mennesker fra alle sociale lag. Evner som mange, her på øen, godt kunne lære en hel del af. Du tjente til det daglige brød på Molerværket og i fritiden samlede du sten og fossiler. En imponerende samling der fortjente et bredere publikum. I fællesskab med Morslands Historiske Museum og Molerværket fødtes Molermuseet på nordmors. Du udbyggede museet og fik kontakt med forskere fra ind- og udland, gjorde Mors og museet internationalt kendt. Om føje år kommer molerlandskabet på UNESCO’s verdensarvliste – en stor del af nævnte er din fortjeneste. De sidste par års polemik,

vedr. gravetilladelser, havde du ikke meget til overs for, mente at en aftale stadig var en aftale!

Mangen en gæst har besøgt dit og Ketty’s hjem – her var der hus- og hjerterum, ingen forlod sultne eller manglende på natlogi huset på Kongevejen.

Vore tanker går til Ketty, der har mistet sin kæreste ven og livsledsager.

Vi er i efteråret – en smuk tid med bladenes gyldne løv, solen en smule blegere og vinden en anelse skarpere. Trækfuglenes akrobatiske flyvemanøvrer henover mark og eng, og de tusindvis af vildgæs’ vingesus gennem luften – der bliver sagt farvel, Bent…og så fra Danmarks smukkeste ø.

Nu er hammeren sluppet, andre må tage over – tak for alt Bent, vi er mange der er taknemmelige for dit bekendtskab…

Æret være Bent Søe Mikkelsens minde…

 
Copyright © 2006 Vestjysk Stenklub.